lørdag den 2. februar 2013

VERDENS BEDSTE BRØD

Jeg var for nogle uger siden til julefrokost med mit arbejde på resturanten cafe Viva, hvor vi fik det mest fantastiske brød til maden. Vi fik lokket ud af køkken at brødet var Thomas Hermans opskrift. Så Jeg fandt opskriften så snart jeg kom hjem, og har nu endelig fået bagt brødet.








1 brød eller 15 kuvertbrød
300 g Manitoba-mel
40 g havregryn
1½ dl vand
1½ dl yoghurt
eller kærnemælk
½ dl øl
7 g gær
12 g fint salt

1. Ælt alle ingredienser undtagen saltet sammen i et par minutter (brug endelig en køkkenmaskine, hvis en sådan forefindes). 
2. Tilsæt saltet og ælt dejen i yderligere 15 minutter. Dejen vil virke meget blød, men det skal den også være. 
3. Kom dejen i en rugbrødsform af standardstørrelse eller i små portionsforme, som er penslet grundigt med olie. 
4. Stil formen(e) et lunt sted, til dejen er hævet til det dobbelte. Eller sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over, det giver en endnu bedre smag og struktur. 
5. Forvarm ovnen til 210 grader. Et stort brød bages først i formen i 20 minutter, tages ud af formen og bages i yderligere ca. 15 minutter. Små brød bages i formene i 15 minutter, tages ud af formene og bages i yderligere ca. 5 minutter. 
6. Server brødet lunt.


Jeg bagte 2 brød og de var meget hurtigt væk, så bliver nok allerede nød til at bage noget mere imorgen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar