1 brød eller 15 kuvertbrød
300 g Manitoba-mel
40 g havregryn
1½ dl vand
1½ dl yoghurt
eller kærnemælk
½ dl øl
7 g gær
12 g fint salt
40 g havregryn
1½ dl vand
1½ dl yoghurt
eller kærnemælk
½ dl øl
7 g gær
12 g fint salt
1. Ælt alle ingredienser undtagen saltet sammen i et par minutter (brug endelig en køkkenmaskine, hvis en sådan forefindes).
2. Tilsæt saltet og ælt dejen i yderligere 15 minutter. Dejen vil virke meget blød, men det skal den også være.
3. Kom dejen i en rugbrødsform af standardstørrelse eller i små portionsforme, som er penslet grundigt med olie.
4. Stil formen(e) et lunt sted, til dejen er hævet til det dobbelte. Eller sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over, det giver en endnu bedre smag og struktur.
5. Forvarm ovnen til 210 grader. Et stort brød bages først i formen i 20 minutter, tages ud af formen og bages i yderligere ca. 15 minutter. Små brød bages i formene i 15 minutter, tages ud af formene og bages i yderligere ca. 5 minutter.
6. Server brødet lunt.
Jeg bagte 2 brød og de var meget hurtigt væk, så bliver nok allerede nød til at bage noget mere imorgen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar